• Certinvest Pensii Logo
  • Pensia Mea Online

Pilonul 3 – Pensia facultativă administrata privat

Pensia facultativă administrată privat te ajută să îți asiguri de pe acum o bătrânețe demnă din punct de vedere financiar, punându-ți la dispoziție un sistem de economisire special pentru perioada pensionării, administrat în mod profesionist, astfel încât să ai randamente aliniate oportunităților din piață, și banii să îi folosești în scopul prevăzut, adică la pensie, și să nu îi risipești pe parcurs, pe necesități zilnice, o mașină nouă, sau o nouă înfățișare a casei tale.

Poți contribui oricât dorești lunar, atât timp cât această contribuție este mai mare 60 de lei, și nu depășește 15% din venitul tău brut lunar.

Poți alege să economisești singur o sumă de bani într-un fond de pensii facultative administrate privat sau îți poți convinge angajatorul să contribuie și el la pensia ta viitoare, ca o formă de beneficiu suplimentar, pe lângă salariu. Contribuția ta la pensia facultativă administrată privat este deductibilă în limita a 400 de euro anual (aproximativ 150 de lei pe lună), iar dacă și angajatorul tău contribuie pentru tine, contribuția lui la pensia ta facultativă administrată privat este deductibilă fiscal integral.

Oare ai nevoie și de o pensie facultativă administrată privat? Cât crezi că va fi pensia ta, după ce te vei pensiona?