• Certinvest Pensii Logo
  • Pensia Mea Online

Pensia mea

Știu că viitorul meu financiar este în mâinile mele. De aceea, aleg să contribui lunar la Pensia Mea, ca să mă pot bucura de o bătrânețe demnă din punct de vedere financiar.

Prezentare Video Protector
Ruleaza Prezentare

Ce este Pensia Mea?

Pensia Mea este fondul de pensii facultative administrat de BT Pensii.
Fondul a fost lansat în anul 2007, sub umbrela asigurătorului Aviva, iar din aprilie 2015, este administrat de Certinvest Pensii, devenit în 2020 BT Pensii.
Contribuția minimă la Pensia Mea este de 60 de lei, și nu trebuie să depășească 15% din venitul meu brut lunar.
Contribuțiile mele sunt deductibile fiscal în limita a 400 de euro pe an (aproximativ 150 de lei pe lună), iar dacă și angajatorul contribuie la pensia mea,  contribuțiile din partea lui sunt deductibile fiscal integral.

Cui se adresează Pensia Mea?

Mie ca viitor pensionar, conștient că nevoile mele financiare de la pensie nu vor putea fi acoperite de pensia de la stat sau de banii acumulați la pensia privată obligatorie.

Peste 15 000 de români au ales să își planifice viitorul financiar prin contribuția la fondul Pensia Mea.

Ce orizont de timp are Pensia Mea?

Atât timp cât mai am până când mă voi pensiona. Cu cât acest orizont este mai apropiat, cu atât va trebui sa am o contribuție mai mare lunară, ca să pot acumula mai mulți bani.

Ce grad de risc are Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea?

Fondul de pensii facultative Pensia Mea are un grad de risc mediu.

În ce investește Pensia Mea?

Beneficiile pe care mi le aduce
Pensia Mea

Bani pe numele meu

Nu depind de sistemul public, unde statul poate alege să direcționeze banii către scopurile de moment, aceștia sunt bani acumulați pe numele meu și doar eu mă pot atinge de ei, după ce ies la pensie.

Fond suplimentar de bani pentru perioada pensiei

Știu că am o sumă de bani acumulată pentru perioada de după ce mă voi pensiona, pe numele meu, și că acești bani îi voi folosi doar în acest scop, nefiind tentat să îi folosesc pentru cheltuieli ocazionale (o călătorie pe care o visam demult, o mașină nouă, renovarea casei, etc.)

Deductibilitate fiscală

Dacă aleg să direcționez din venitul meu 400 de euro anual la Pensia Mea, pentru acești bani nu plătesc impozit, ceea ce înseamnă că venitul meu total crește cu valoarea impozitului.

Cum devin participant la Pensia Mea?

Dacă obțin un venit, provenit fie din salariu, fie din activități independente, profesionale sau agricole, trebuie să semnez actul individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea.

La contul meu Pensia Mea contribui eu, dar poate contribui și angajatorul, în numele meu, contribuția acestuia fiind deductibilă fiscal integral.

Cu cât încep să economisesc mai devreme, cu atât voi avea o perioadă de investire mai lungă  până la 60 de ani, astfel încât să pot beneficia de efectul “dobânzii compuse”. “Dobânda compusă” reprezintă o reinvestire a banilor câștigați din contribuțiile plătite. Dacă voi contribui lună de lună, fiecare “dobândă” obținută va fi reinvestită la rândul ei.

Cum virez contribuția la Pensia Mea?

Dacă sunt angajat cu contract de muncă:

  • Îi dau angajatorului meu o copie a actului individual de aderare la Pensia Mea, iar acesta va reține și va vira contribuția agreată în contul fondului Pensia Mea, odată cu contribuțiile de asigurări sociale obligatorii, pentru a beneficia de deductibilitatea fiscală.

Dacă obțin venituri din profesii liberale:

Virez singur lunar valoarea contribuției înscrisă în actul de aderare la fondul Pensia Mea în contul RO77BRDE450SV22586914500 deschis la BRD GSG MCC, beneficiar Pensia Mea.